Reageren op het nieuwe OV-knooppunt bij Schipholweg

0

Er komt een nieuw busstation (OV-knooppunt) op de Schipholweg in Haarlem. Het nieuwe knooppunt moet zorgen voor een goede bereikbaarheid van Haarlem en de regio, waar de komende jaren veel woningen worden gebouwd.

In september 2024 heeft het college van B en W het voorlopig ontwerp voor het nieuwe busstation vastgesteld. Het voorlopig ontwerp laat zien hoe de plek er straks uit komt te zien. Het wordt een levendige overstapplek op een plein met 8 halteplekken en een ondergrondse fietsenstalling. Er komt ook een voetgangerspassage die de Slachthuisbuurt met Schalkwijk en het toekomstige Spaarnepark verbindt. Vanaf het knooppunt bent u straks snel met de bus in Amsterdam, Schiphol of in andere gemeenten in de buurt.

Reageren op het voorlopig ontwerp
U kunt tot en met 3 december 2024 op het voorlopig ontwerp reageren. Na de inspraak volgt een definitief ontwerp. De gemeenteraad stelt dit naar verwachting begin 2026 vast. We verwachten in 2026 te kunnen beginnen met de bouw van het busstation.

Via deze link kunt u de plannen bekijken en erop reageren: Reageer op het voorlopig ontwerp OV-knooppunt.

Inloopbijeenkomst en informatiepunt
Hebt u vragen over het voorlopig ontwerp? Op maandag 18 november 2024 is er een inloopbijeenkomst. U bent tussen 17.00 en 20.00 uur welkom bij Olympia Haarlem aan het Henk van Turnhoutpad 1.

Kunt u 18 november niet? Kom dan op woensdag 20 of woensdag 27 november 2024 tussen 14.00 en 17.00 uur langs bij het Informatiepunt Centrum Schalkwijk aan de Rivieradreef 39 (tegenover ICI Paris, vlakbij het Hema-plein). Ook dan staat het team klaar om uw vragen te beantwoorden over het voorlopig ontwerp van het OV-knooppunt.

Meer weten
Meer informatie over het nieuwe busstation vindt u op de pagina OV-knooppunt Haarlem Nieuw Zuid van de gemeente.

 

 

 

 

 



Ondersteun Haarlem updates met een kleine financiële bijdrage, maandelijks of éénmalig:


Geef een reactie