Nieuwe Aflevering van ‘Haarlemse Iconen’ over Lunchroom Fons Hof

0
Haarlemse Iconen: Fons Hof. Ingezonden foto Rudy Nicola / Haarlem105.
Haarlemse Iconen: Fons Hof. Ingezonden foto Rudy Nicola / Haarlem105.

In de nieuwste aflevering van het populaire televisieprogramma Haarlemse Iconen, dat wordt uitgezonden op Haarlem105-TV en te zien is op YouTube, staat lunchroom Fons Hof centraal. Deze iconische zaak, gelegen aan de Amsterdamstraat in Haarlem, heeft al bijna 70 jaar een vaste plek in de harten van vele Haarlemmers. Presentator Rudy Nicola duikt in de rijke geschiedenis van Fons Hof, bekend om zijn zelfgemaakte snacks en warme, nostalgische sfeer.

Een legendarische lunchroom
Lunchroom Fons Hof begon als een kleine frietzaak en groeide uit tot een begrip in Haarlem, beroemd om zijn kroketten en volgens velen de lekkerste bamibal van Nederland. De huidige eigenaren, Ed Suurbier en zijn vrouw Ellen Hof, namen de zaak ruim 30 jaar geleden over van Ellen’s oom, Fons Hof. In de aflevering vertellen zij openhartig over hun lange geschiedenis met de lunchroom, hun innovatieve benadering, en hoe ze het succes van de zaak al die jaren hebben weten te behouden.

De kracht van onze zaak is dat we alles zelf maken,” vertelt Ed in de aflevering. “Van onze snacks tot onze cateringdiensten, alles komt uit eigen keuken. Dat merk je, mensen blijven terugkomen voor de authentieke smaak.

Familiegeschiedenis en toekomstplannen
Naast de culinaire hoogstandjes, komt in het programma ook de unieke familiegeschiedenis van Fons Hof aan bod. De kijker leert hoe Ed en Ellen hun levens met de lunchroom verweven hebben, van hun ontmoeting tot het gezamenlijk voortzetten van het familiebedrijf. Hun zoon Gijs, inmiddels 24 jaar oud, werkt sinds zijn dertiende in de zaak en is vastbesloten om in de toekomst het stokje van zijn ouders over te nemen. “Ik ben nu de kleine chef, maar over een paar jaar draaien we de rollen om,” zegt hij lachend.

Een must-see voor de Haarlemmers
De aflevering van Haarlemse Iconen over Fons Hof is een absolute must-see voor iedereen die houdt van authentieke Haarlemse verhalen, nostalgie en goed eten. Kijkers krijgen een uniek kijkje achter de schermen bij een van de meest geliefde lunchrooms van de stad, waar traditie en vernieuwing hand in hand gaan.

Waar te zien?
De aflevering van Haarlemse Iconen over lunchroom Fons Hof wordt vanaf zondag 20 oktober uitgezonden op Haarlem105-TV en is ook te bekijken op YouTube.

 

 

 

 

 

 



Ondersteun Haarlem updates met een kleine financiële bijdrage, maandelijks of éénmalig:


Geef een reactie